SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Moderator: Carlson Support

SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby Junio75 » Sat Aug 24, 2013 3:55 pm

Hi, everyone I'm kind a new to SurvCe . I have SurvCe 2.62 and I was using a Leica 409 Total Station and my data collector with SurvCe was working fine but when my Boss trade my Leica for a Sokkia 530r it just won't read it activates the laser sets to zero azimuth and it shoots but when is time to read the measurement a window pops out saying it can't read the measurement . I check the settings and everything seems ok, does anybody else have this problem??
Junio75
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 23, 2013 1:48 pm
Location: Texa, USA

Re: SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby ColC » Sun Aug 25, 2013 3:01 am

I was using a 530R with 2.62 until I recently upgraded both to SurvCe3.0 and a Sokkia CX. I had some issues but generally it worked fine.
Communications can always be a little temperamental with most electronics.
Are you using Bluetooth or a cable?
I had a small bluetooth adapter that worked well once communications was established.
It sounds like you are getting only one way communication(sending but not receiving)
With those communications issues I always do a full reset, and turn my Total Station off/on. You have probably done that as it the standard response for most problems.
If you are using a cable connection make sure the communications on the instrument match the data collector, baud rates etc., This also applies with a bluetooth adapter but the settings have to be made to the adapter via a PC.
In the instrument setup in SurvCe I found the Sokkia Series 20/20k worked for me .

Good luck.
ColC
 
Posts: 204
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:35 am
Location: Toronto,NSW Australia

Re: SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby Junio75 » Mon Aug 26, 2013 3:53 pm

Thanks a lot ColC i will try that
Junio75
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 23, 2013 1:48 pm
Location: Texa, USA

Re: SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby Junio75 » Tue Aug 27, 2013 6:22 pm

Still can't connect I just wrote down what it said when can't connect ( Unable to set Instrument Parameters- 8 Not Supported ) that's the window I get whet I try to connect.
Junio75
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 23, 2013 1:48 pm
Location: Texa, USA

Re: SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby ColC » Thu Aug 29, 2013 9:29 pm

What data collector are you using?
Are you using cable or bluetooth ?
ColC
 
Posts: 204
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:35 am
Location: Toronto,NSW Australia

Re: SurvCe 2.62 can't read Sokkia 530r Total Station

Postby ColC » Mon Sep 02, 2013 7:19 am

I suspect the Sokkia config for the comms setup needs changing.You appear to be getting only one way communication. Make sure Xon/Xoff is turned On.
ColC
 
Posts: 204
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:35 am
Location: Toronto,NSW Australia


Return to SurvCE General

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot]