localization problem

Moderator: Carlson Support

localization problem

Postby AchillesGr » Tue Sep 16, 2014 6:57 pm

Hello,
I am using survce 3 and I had a file with total station points and gps points.
I collect first the gps points and then I setup the ts and continued to collect points.
Everything is fine until I try to make a localization .
I get weird results. The gps points follow the localization but the points collected with ts seems to scaled in and fit in an area with a radius of few inches.
I checked the points coordinates before the localization and are fine.
Also tried to reverse the process by deleting the locilization and reprocess the rw5 file with no results.
Thried to proccess the rw5 file WITHOUT any locilization points and the problem reproduces!!!!the gps points stays where they are and the ts points get coordinates with some kind of scale.

I am using one point locilization,greece ggrs87, also tried the two point ,gigid body, second point for rotation only. No luck...

So it is not connected with localization but with the rw5 file proccesion.

Can someone please help me ?

Thanks
AchillesGr
 
Posts: 4
Joined: Wed Aug 14, 2013 2:59 pm
Location: Geece

Re: localization problem

Postby AchillesGr » Thu Sep 18, 2014 6:40 am

NIce customer support you have carlson.
keep it that way.
i have tree days stuck and the only one who can help doesn give a **it
AchillesGr
 
Posts: 4
Joined: Wed Aug 14, 2013 2:59 pm
Location: Geece

Re: localization problem

Postby Dent Cermak » Fri Sep 19, 2014 12:50 pm

Before you start all that whining, please read the notice concerning the purpose of this board.
This is NOT where you come to get Carlson Support from the Carlson Techs. This is a user's board. PERIOD. If another user has had a similar problem and they see your post, they will give you an answer.....if they have one.
Carlson's Customer Support is second to none IF the user has the smarts to read the main board about where to get help directly from Carlson. Go back and look. There is a 1-800 number that you can call, or you can use the email address that is clearly posted there (support@carlsonsw.com I believe.).
You came to the wrong place to get all snarky with the tech support guys. THIS site is for peer to peer interaction.
Dent Cermak
 
Posts: 455
Joined: Fri Mar 28, 2008 6:54 pm
Location: Clinton, MS

Re: localization problem

Postby AchillesGr » Fri Sep 19, 2014 7:15 pm

Dent , you are wright, I misunderstood.
Please forgive me
AchillesGr
 
Posts: 4
Joined: Wed Aug 14, 2013 2:59 pm
Location: Geece

Re: localization problem

Postby Dent Cermak » Fri Sep 19, 2014 10:18 pm

No problem. it's just Carlson's way to hide stuff. They make you have to pick every pull down and read every item on that window. Wait until you do a software upgrade! I sincerely believe that there is one employee at the home office who's sole duty is to rename common commands and move them to different pull downs. :D
Dent Cermak
 
Posts: 455
Joined: Fri Mar 28, 2008 6:54 pm
Location: Clinton, MS

Re: localization problem

Postby linden1 » Fri Feb 12, 2016 10:37 am

Did you get an answer to your problem as I have similar one
linden1
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 10, 2013 7:49 pm
Location: Canada


Return to SurvCE General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron